Mittajalkineet Bastogne und Katz Schuhmacher

Lesti

Lesti on jalkineen ydin ja perusta. Se määrittelee muodon, sopivuuden, tyylin ja toimivuuden käytössä. Se on tyylitelty muoto jalasta, jonka ympärille suutari rakentaa kengän.

Lestien valmistus on erityinen ammattitaito ja sen salat alkoivat kadota teollistumisen myötä.
Jotta mahdollisimman monta eri jalkaa saatiin mahtumaan samaan muotoon, tehtaissa jouduttiin tekemään paljon sopivuuteen ja toimivuuteen liittyviä kompromisseja.

Me emme tee kompromisseja. Jokainen jalka on yksilöllinen. Meillä asiakas saa aina omat lestinsä, jotka on muotoiltu ammattitaidolla kunnioittaen jalkojen anatomiaa ja asiakkaan tyyliä.
Sopivan kengän tunne on hämmästyttävä, kun sen kokee ensimmäistä kertaa.

Nicolai Budenberg Bastogne und Katz

Jokaisen asiakkaan jalka edellyttää oman tyylinsä: jyrkästi nouseva italialainen jalkapöytä, lihaksikas brittiläinen holvikaari, pitkäsäteinen Budapestin lesti… Tekemäni lestit ovat jalkojen tulkinta klassisilla linjoilla. Veistän lestini ensin asiakkaan mittojen mukaan täydelliseen sopivuuteen. Sen jälkeen alan lähestyä yksilöllistä anatomiaa.

Lestini saavat poikkeuksellisen kauneutensa vasta, kun niihin liitetään asiakkaan oman jalan piirteet. Näin on mahdollista valmistaa kenkä, joka ei tunnu jalassa ja sen muoto ei vääristy käytössä. Me kutsumme sitä ylpeydellä Puhdas Istuvuus.

Nicolai BudenbergSchuhmachermeister, toimitusjohtaja Bastogne & Katz
Bastogne und Katz lesti
Bastogne und Katz lesti
Bastogne und Katz lesti