Bastogne und Katz mittatilauskengät

Palveluksessanne

Bastogne & Katzin mittajalkineet ovat ainutlaatuista suomalaista käsityötä ja tuotteiden takana seisovat Suomen parhaat tekijät, Mittasuutareiden Kilta. Jokaisen työvaiheen suorittaa asiaan erikoistunut mestarikäsityöläinen.

Jokainen käsistämme maailmalle lähtevä pari on tehty parhaista materiaaleista kunnioittaen klassisten jalkineiden kulta-ajan käsityömenetelmiä. Ne ovat ammattitaidolla valmistettuja mestariteoksia vaativille asiakkaille, jotka arvostavat tyylikkyyttä, perinnettä ja laatua.

”If you want to forget all your
other troubles, wear too tight shoes”

Mark Twain

Kun olin vielä oppipoika mestarini Sašza Weinberg kysyi asiakkaalta vain: ”Minkälainen puku, minkälainen tilaisuus?” Sitten hän katsoi asiakkaan jalat, otti hänen mittansa ja meni verstaaseen hakemaan tilaisuuteen sopivan mallin ja puvulle oikeansävyisen nahan ja sanoi: ”Tämän me teemme!” Hänen suustansa kuului myös: ”Saksalaiset jalat mutta tahdot italialaiset kengät?” Ajat ovat muuttuneet, mutta edelleen näen, että tehtävänäni on auttaa asiakasta mallin valinnassa, että hän saa kengät. Nimenomaan Hänelle sopivat kengät. Teen sen tietenkin tahdikkaammin.

”Rakenna aina kevyesti äläkä piilottele koristeiden takana! Jalka on itsessään kaunis,  ja huolellisesti valittu lesti, yhdessä taitavasti tehdyn mittakengän kanssa, tuo sen esiin samalla tavalla kuin hienoin puku.”

Näin vanha mestarini neuvoi, kun aloin valmistaa mittakenkiä hänen tarkan katseensa alla Berliinissä, melkein kolmekymmentä vuotta sitten. Näillä periaatteilla toteutan mittakenkäni edelleen.

Nicolai Budenberg

Schuhmachermeister, toimitusjohtaja Bastogne & Katz

Rakastan muotoja ja linjoja. Siksi mallimestarin työ on minulle antoisaa ja jopa meditatiivista työtä.  Kun saan asiakkaan lestit käsiini, muodot alkavat kertoa tarinaa ja valitun mallin linjat piirtyvät lestiin kuin itsestään. Jalkineet on suunniteltava kuunnellen asiakkaan toiveita, mutta myös kunnioittaen yksilöllisen lestin asettamaa ainutlaatuista viitekehystä. 

Työskennellessäni ortopedisten jalkineiden parissa kohtasin paljon asiakkaita, jotka häpesivät jalkojaan, ja toivoivat, että voisin saada virheasennot tai epämuodostumat katoamaan.  Mielestäni kaikissa muodoissa on kuitenkin kauneutta, joka on vain saatava esiin. Näin lopputulos on harmoninen ja luonnollinen.  Suunnittelen sinulle kengät, jotka sopivat juuri sinulle. Kengät, jotka kertovat sinun tarinasi.

Kynä piirtää aikansa tarkentaen ja korjaten jokaista linjaa yhä uudelleen. Lopulta, kun silmä vain lepää lestin linjoissa tiedän, että tässä se on.  Tällainen siitä tulee.

Bastogne & Katzin kengissä on ainutlaatuista henkilökohtaista kauneutta.

Päivi Parviainen

Suutari, mallimestari Bastogne & Katz

Olen suutarina erikoistunut kenkien viimeistelyyn ja nahan hoitoon. Nahan värjääminen, patinointi ja kiillotus perinteisillä menetelmillä antaa Bastogne & Katzin kengille niiden ainutlaatuisen syvyyden ja ulottuvuuden. 

Hienovaraisen luonnollinen patinatyö ja harvinainen, pitkään unohduksissa ollut peilikiilto tuovat jalkineille arvokkuutta ja karismaa. Kengille syntyy melkeinpä persoonallisuus, joka hyvällä hoidolla säilyy vuosikausia ja ilahduttaa käyttäjäänsä päivästä toiseen. 

Tomi Järvenpää
Suutari, kiltamestari